Wat zijn de eigenschappen van het materiaal polyester?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is synthetisch textiel niet slecht maar heeft het gebruiksvriendelijke toegevoegde eigenschappen, zoals slijtvastheid, anti-kreuk en onderhoudsgemak. Polyester is zeer sterk en niet gevoelig voor schimmel. Polyester wordt tevens niet snel vuil, is minder gevoelig voor verkleuring en heeft nauwelijks tot geen verlies in sterkte.

Samenvattend zijn polyester tassen:

  • Sterk
  • Sneldrogend
  • Kleurvast
  • Licht
  • Kreukvrij

De minpunten van polyester tassen zijn de brandbaarheid, dat de stof statisch kan worden en je de tas enkel op 30 graden kan/mag wassen.

De tassen kunnen in alle denkbare vormen worden gecreëerd. Hieronder vind je acht voorbeelden. Wil je meer zien, klik dan hier.

In welke kleuren kan ik de polyester tassen bestellen?

Wij houden onze polyester opvouwbare tassen voor u op voorraad in een aantal populaire standaard kleuren. Het is echter al vanaf een hoeveelheid van 4.000 stuks mogelijk om elke gewenste PMS kleur in polyester materiaal speciaal aan te maken. Wanneer wij dit voor u mogen doen gebeurt dit in het Verre Oosten, zodat u moet rekenen met een levertijd.

Wat is het verschil tussen nylon en polyester tassen?

Nylon bij gebruik in tassen of rugzakken heeft vrijwel dezelfde gebruikseigenschappen als polyester. Het is sterk, vormvast en kreukt niet. Het verschil met polyester is vooral optisch. Nylon heeft door een andere productiewijze een ‘natuurlijke’ glans. Nylon zal bij opwarming eerder vervormen dan polyester, waardoor het minder geschikt is voor het aanbrengen van warmte transfers.

In welke materiaaldiktes kan ik de polyester bestellen?

Polyester materiaal is verkrijgbaar in enorm veel soorten, die op zich allemaal hun eigen specifieke eigenschap hebben. Voor een stevige sporttas gebruiken wij natuurlijk een veel zwaardere variant dan bijvoorbeeld voor een opvouwbare draagtas. Voor elke tas bestaat er een ideale materiaaldikte en wij informeren u hier graag over.

Hoe worden de polyester tassen bedrukt?

Polyester tassen zijn uitstekend te bedrukken d.m.v. één- of meerkleurige zeefdruk techniek. Een vaak gebruikte methode om een zeer kleurrijk ontwerp te kunnen aanbrengen op polyester tassen is een transfer. Gedrukt op papier, wordt de print met een heater overgezet op de polyester tas. Sublimatiedruk is een relatief nieuwe techniek. Sublimeren houdt in dat een digitale afbeelding door middel van een hittepers in de vezel wordt geperst, waarbij de inkt echt in de vezel dingt. De full colour all-over bedrukkingen die wij met deze techniek op onze opvouwbare tasjes zetten zijn ongelooflijk mooi.

Kunnen de polyester tassen full colour bedrukt worden?

Ja, tassen gemaakt van polyester materiaal kunnen tegenwoordig in full colour worden bedrukt.

Zijn de polyester tassen gemaakt van gerecycled materiaal?

Bij de productie van polyester materiaal wordt onderscheid gemaakt tussen gerecycled en niet gerecycled polyester. Het gerecyclede materiaal is duurder, dus aan u de keuze.

Zijn de polyester tassen recyclebaar?

Ja, tassen gemaakt van polyester materiaal zijn volledig recyclebaar. Ben je specifiek op zoek naar duurzame tassen? Bekijk dan ons overzicht van eco tassen.

0
Uw offerteaanvraag
Uw offerteaanvraag

T.a.v.Ik ben geïnteresseerd in
...
Anders, ik zoek:
...
Totaal aantal
...
Gewenste levertijd
...
0
Offerteaanvraag