Wat zijn de eigenschappen van het materiaal RPET.

De grondstof voor gerecycled polyester (RPET) zijn PET flessen, die chemisch worden gespoeld en ontdaan van dop en etiket. De PET flessen gaan in de shredder om te worden vermalen tot granulaat korrels, waaruit na smelting een draad wordt gespoten. Van het verkregen draad wordt het RPET materiaal voor onze tassen geweven. Het hergebruiken van dit RPET materiaal is aanzienlijk minder milieubelastend dan bij gebruik van nieuwe grondstoffen en helpt daarnaast onze afvalberg te verminderen.

Wat is het verschil tussen RPET materiaal met of RPET materiaal zonder een laminaat?

RPET materiaal zonder laminaat is een soepel vallende textielstof die je qua eigenschappen kunt vergelijken met katoen. Het is zacht en laat zich eenvoudig plooien tot min of meer dezelfde modellen tassen die uit katoen kunnen worden gemaakt. Voordeel is dat het niet kreukt. RPET materiaal met laminaat is daarentegen wat stijver een weer meer geschikt voor een rugtas, draagtas of big shopper model tas.

In welke kleuren kan ik de RPET tassen bestellen?

RPET materiaal zonder laminaat is alleen verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Bij de aanmaak van zwart RPET granulaat kunnen alle kleuren PET flessen worden gebruikt en bij wit RPET kunnen uitsluitend helder transparante PET flessen worden vermalen. Wilt u een andere kleur dan zwart of wit, dan lamineren wij het RPET materiaal en wordt de kleur van het laminaat bepalend.

In welke materiaaldiktes kan ik de RPET tassen bestellen?

Het gewicht dat wij toepassen voor RPET tassen zonder laminaat is 160 gram per m2. Alhoewel RPET op meerdere gewichten te krijgen is, is deze kwaliteit erg mooi en zeer geschikt voor de vervaardiging van diverse modellen tassen.

Hoe worden de RPET tassen bedrukt?

Onze RPET tassen zonder laminaat kunnen prachtig worden bedrukt d.m.v. zeefdruk, waarbij  eenvoudige tekst en/of logo’s tot de mogelijkheden behoren.

Kunnen de RPET tassen full colour bedrukt worden?

Ja, onze RPET tassen kunnen ook in full colour worden bedrukt. In dat geval wordt het RPET materiaal aan de binnen of buitenzijde voorzien van een zeer dunne 0.20mm transparante OPP film. Dit laminaat kan worden voorzien van elke denkbare bedrukking.  Voor elke drukkleur wordt een afzonderlijke rotatiemal gemaakt, die achter elkaar worden gemonteerd in een lange “straat” van roterende rollen, waardoor de OPP film wordt gevoerd. Het lijkt op de druktechniek van een dagblad.

Zijn de RPET tassen gemaakt van gerecycled materiaal?

Nou en of! RPET is voor 100% gemaakt van gerecyclede PET flessen en het is daardoor de meest milieuvriendelijke materiaalsoort die voor de aanmaak van draagtassen denkbaar is.

Zijn de RPET tassen recyclebaar?

Ja, RPET is voor 100% gemaakt van gerecyclede PET flessen en het is daardoor een van de meest milieuvriendelijke materiaalsoorten die voor de aanmaak van draagtassen denkbaar is. Ook is RPET steeds opnieuw recyclebaar, zodat een oneindige cyclus mogelijk is van steeds weer opnieuw gebruiken van de zelfde grondstof.

0
Uw offerteaanvraag
Uw offerteaanvraag

T.a.v.Ik ben geïnteresseerd in
...
Anders, ik zoek:
...
Totaal aantal
...
Gewenste levertijd
...
0
Offerteaanvraag