Wat zijn de eigenschappen van het materiaal jute?

De laatste jaren zijn uit jute vervaardigde tassen weer erg gewild. Ze zijn betaalbaar voor 100 % composteerbaar en volledig biologisch afbreekbaar. Jute komt van de plant als een lange, zachte plantaardige vezel, die wordt gesponnen tot ruwe, sterke draden. Jute komt voor in landen met een zeer warm en vochtig klimaat zoals India. Het is een van de meest goedkope natuurlijke vezels en is ná katoen het meest gebruikte natuurlijke materiaal.

Door het optionele laminaat aan de binnenzijde van de jute tas zijn deze draagtassen waterdicht en wordt de levensduur verhoogd.

In welke kleuren kan ik de jute tassen bestellen?

Van nature heeft jute een bruine kleur en onze tassen worden dan ook meestal in deze kleur verkocht. Jute kan echter ook zonder problemen worden geverfd. De oorspronkelijke donkere kleur van jute maakt het weliswaar moeilijk om exacte PMS kleuren (vooral lichte tinten) te verven, maar het effect van gekleurd jute is er beslist niet minder mooi om. Op onze website vindt u een aantal schitterende voorbeelden van gekleurde jute tassen.

Op welke materiaaldiktes kan ik de jute tassen bestellen?

Jute draden kunnen in verschillende bindingen worden geweven. In het algemeen worden bindingen van 13×13 of 14×15 draden gemaakt. De jute tassen van UTS zijn allemaal in de kwaliteit 14×15 geweven. Om de jute stevig en waterafstotend te maken zijn ze aan de binnenzijde gelamineerd met een PP coating. Het is ook mogelijk deze coating te vervangen door een 100% eco mais stijfsel, dit is echter niet watervast.

Hoe worden de jute tassen bedrukt?

Onze jute draagtassen kunnen prachtig worden bedrukt d.m.v. zeefdruk, waarbij  eenvoudige tekst en/of logo’s tot de mogelijkheden behoren.

Kunnen de jute tassen full colour bedrukt worden?

Alhoewel de kwaliteit van de bedrukking op een zeer grove ondergrond als jute verrassend goed is, is het toch niet mogelijk om jute tassen van een full colour bedrukking te voorzien.

Zijn de Jute tassen recyclebaar?

Ja, jute tassen zijn recyclebaar, voor 100 % composteerbaar en volledig biologisch afbreekbaar.

Wat is het verschil tussen Jute tassen en Juco tassen?

Tassen gemaakt van JcCo zijn nog niet zo bekend, maar Juco wordt beslist de  nieuwe eco trend! De naam Ju(te) Co(tton) spreekt eigenlijk al voor zich, want juco is een combinatie van het sterke jute met zacht katoen. Deze twee natuurproducten tezamen geweven vormen een duurzaam, sterk, ecologisch maar vooral  prachtig materiaal.

0
Uw offerteaanvraag
Uw offerteaanvraag

T.a.v.Ik ben geïnteresseerd in
...
Anders, ik zoek:
...
Totaal aantal
...
Gewenste levertijd
...
0
Offerteaanvraag