Wat zijn de eigenschappen van het materiaal PP woven?

PP woven materiaal is uitzonderlijk sterk en tassen gemaakt uit dit materiaal zijn dan ook bij uitstek geschikt om zwaar te belasten. Bekend geworden als de opvallende rode DIRK shopper van Dirk van den Broek en de boodschappentas van Albert Heijn zijn PP woven tassen alleskunners die momenteel vaak worden ingezet op een evenement, beurs of in de winkel op de camping. PP woven materiaal wordt naast big shoppers ook gebruikt voor bowling bags, schoudertassen, rugtassen, schooltassen en nog veel meer. PP woven is goedkoop, duurzaam en oersterk en dus geschikt om vele malen te worden (her)gebruikt.

Bekijk hier alle PP woven tassen die wij eerder voor klanten hebben gemaakt.

In welke kleuren kan ik de PP Woven tassen bestellen?

De kleur van het PP woven materiaal wordt bepaald door de bedrukking, dus hierover kunnen wij kort zijn: PP woven is in elke denkbare kleur te bestellen.

In welke materiaaldiktes kan ik de PP woven tassen bestellen?

De materiaaldiktes van PP woven worden uitgedrukt in het gewicht per m2.

De gewichten die u bij UTS kunt bestellen zijn 120, 145 en 160 gram per m2. Elk van deze materiaaldiktes heeft z’n specifieke eigenschappen, waardoor ze voor bepaalde toepassingen geschikt zijn. Wij adviseren u hierin graag en sturen u op aanvraag monsters toe zodat u het zelf kunt beoordelen.

Hoe worden PP woven tassen bedrukt?

Onze PP woven tassen worden in het Verre Oosten van een bedrukking voorzien d.m.v. rotatiedruk. De bedrukking wordt eerst op een flinterdunne transparante (OPP) film gezet, die aan de binnen en/of buitenzijde van het PP woven materiaal wordt aangebracht. Voor elke afzonderlijke drukkleur wordt een rotatiemal gemaakt, die achter elkaar worden gemonteerd in een lange “straat” van roterende rollen, waardoor de OPP film wordt gevoerd. Het lijkt op de druktechniek van een dagblad.

Kunnen de PP woven tassen full colour bedrukt worden?

Ja, PP woven tassen kunnen uitstekend in full color bedrukt worden. Juist omdat de druktechniek hiervoor bij uitstek geschikt is, is het bijna jammer om van deze gelegenheid geen optimaal gebruik te maken.

Zijn de PP woven tassen gemaakt van gerecycled materiaal?

Ja, onze PP woven tassen zijn voor minimaal 75 procent gemaakt uit in China gerecycled materiaal. Gebruikte meel-, mais- en rijstzakken worden door onze fabriek geshredderd tot kleine vlokken en opnieuw voor de productie van tassen gebruikt. Al onze PP woven tassen zijn dus niet alleen volledig recyclebaar, maar worden ook voor een groot deel vervaardigd uit gerecycled materiaal.

Zijn de PP Woven tassen recyclebaar?

Voor veel van de door UTS gevoerde tassen wordt al gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Al onze PP woven tassen worden voor een deel (minstens 75%) vervaardigd uit gerecycled materiaal en zijn volledig recyclebaar.

Wat is het verschil tussen PE woven tassen en PP woven tassen?

De afkorting PP staat voor polypropyleen en PE staat voor Polyethyleen. Het verschil tussen deze beide materiaalsoorten is op het oog nauwelijks te zien, maar bestaat er uit dat PE “taaier” is dan PP. Wanneer u ons aangeeft dat de door u benodigde tassen uitzonderlijk zwaar zullen worden belast, zullen wij u adviseren om PE woven te gebruiken. Het is iets minder goedkoop dan PP woven materiaal, maar in bijzondere gevallen aanbevelenswaardig.

Op welk gewicht kan ik het PP woven materiaal bestellen?

Het PP woven en PP non woven materiaal maken wij in verschillende diktes, die worden aangegeven in gewicht per m2. De regel is hoe lichter het materiaal hoe goedkoper de tas. Tussen een beurstas voor foldermateriaal en een big shopper voor de weekend boodschappen zit een wezenlijk verschil. Afhankelijk van de toepassing adviseren wij u graag bij uw keuze.

Aan de hand van voorbeelden van reeds geleverde PP tassen leggen wij u graag de verschillen uit.

Wat is de levertijd van PP draagtassen?

UTS levert de PP woven en PP non woven tassen snel uit voorraad of speciaal gemaakt uit het Verre Oosten (China). De tassen uit voorraad leveren wij bedrukt binnen 2 weken, maar plaats je een spoedopdracht kan dit zelfs al binnen 1 week.

Wanneer je een eigen tas laat maken in het Verre Oosten zijn de mogelijkheden onbeperkt. Wel dien je rekening te houden met een levertijd van 12 weken bij aanvoer over zee of 7 weken door de lucht.

Wat betekent PP

PP staat voor polypropeen en is een kunststof gemaakt van aardolie. Het plastic is opgebouwd uit een reeks van moleculen en deze schakels heten polymeren. Er bestaan ook natuurlijke polymeren, daarom worden de kunstmatige polymeren – gebruikt voor de tassen – ook wel synthetische polymeren genoemd.

Polypropeen wordt voor enorm veel producten gebruikt, van luidsprekers tot tuinmeubels.

0
Uw offerteaanvraag
Uw offerteaanvraag

T.a.v.Ik ben geïnteresseerd in
...
Anders, ik zoek:
...
Totaal aantal
...
Gewenste levertijd
...
0
Offerteaanvraag