Wat zijn de eigenschappen van het materiaal Katoen?

Eigenschappen van katoenen tassen zijn dat ze resistent, zeer slijtvast, luchtdoorlatend en vocht opnemend zijn. Het materiaal voelt erg prettig aan en katoenen draagtassen hebben een speciale uitstraling. Momenteel weer helemaal hot te noemen waren het vroeger toch echt de tasjes voor de wat “stoffige” types.

In welke kleuren kan ik de katoenen tassen bestellen?

Ecru is de meest gebruikte kleur voor katoenen draagtassen. Dat is gelijk de goedkoopste kleur, want omdat katoen deze kleur van nature al heeft is er geen verdere bewerking meer nodig. Om er witte tassen van te kunnen maken wordt de ruwe katoen gebleekt en dat is dan ook gelijk de tweede stap op weg naar alle denkbare kleuren waarin onze katoenen tassen kunnen worden ingeverfd. Uit voorraad leveren wij een aantal standaard kleuren en op bestelling laten wij uw tassen, bij een minimaal af te nemen aantal, speciaal aanmaken.

Welke materiaaldiktes kan ik de katoenen tassen bestellen?

In de markt wordt de kwaliteit van katoenen draagtassen op veel verschillende manieren omschreven, waardoor er vaak appels met peren worden vergeleken. Goedkoop betekend hier dan ook vaak duurkoop en teleurstelling. De katoenen draagtassen van UTS zijn leverbaar in drie standaard kwaliteiten waarbij de constructie en garennummers worden aangegeven. Wij voeren een mooie standaard kwaliteit, een extra zware kwaliteit en een super zware (canvas) kwaliteit.

Hoe worden de katoenen tassen bedrukt?

Onze katoenen tassen worden d.m.v. zeefdruk techniek bedrukt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse soorten drukinkten, zoals goed dekkend plastisol, inkten op waterbasis en oplosmiddelen basis.  Deze drukinkten voldoen volledig aan de in de EU geldende milieuvoorschriften.

Kunnen de katoenen tassen full colour bedrukt worden?

Wanneer katoenen tassen bedrukt worden maken wij geen gebruik van CMYK bedrukking. Het is mogelijk om katoenen tassen van een prachtige veelkleurige bedrukking te voorzien en hierbij wordt altijd de zeefdruktechniek toegepast. De drukkleuren worden aangeduid d.m.v. PMS kleurcodes.

Wat is het verschil tussen canvas tassen en katoenen tassen?

Het materiaal dat wij als canvas aanduiden is een grof dicht geweven katoenen weefsel dat stevig aanvoelt. Het is vrij zwaar, enorm duurzaam en leverbaar in alle mogelijk kleuren. Onze katoenen draagtassen zijn uiteraard ook duurzaam maar geweven met fijnere garens.

Wat is het verschil tussen linnen en canvas tassen?

Katoenen draagtassen worden vaak linnen tassen genoemd. Linnen is echter een natuurlijke vezel die wordt verkregen uit de bast van de vlasplant. Helaas heeft linnen  als eigenschap dat het kreukt. Wilt u meer informatie over het bedrukken van linnen? Kijk dan op deze pagina.

0
Uw offerteaanvraag
Uw offerteaanvraag

T.a.v.Ik ben geïnteresseerd in
...
Anders, ik zoek:
...
Totaal aantal
...
Gewenste levertijd
...
0
Offerteaanvraag